Fruugo Nedir? Fruugo’da Satış Yapmak Mantıklı mı? Fruugo Pazaryerinde Nasıl Satışa Başlarım? Blog Görseli

7-2-2024 Tarihinde Yayınlandı

Fruugo Nedir? Fruugo’da Satış Yapmak Mantıklı mı? Fruugo Pazaryerinde Nasıl Satışa Başlarım?

Yazar: Veysel Işık

Fruugo pazaryeri üzerinde satış yaparak küresel bir pazara ve geniş bir müşteri kitlesine erişim sağlamak mümkün. Bunun yanı sıra, Birleşik Krallık ve sınır ötesi bölgelerde satış yaparak döviz kazanma ayrıcalığına erişebilirsiniz. Fruugo pazaryeri, kendinden önceki pazaryerlerinin (Amazon, Etsy, Ebay) iyi özelliklerini bünyesinde bir araya getiriyor, bu sayede ürün çeşitliliği ve müşteri kitlesi giderek büyüyor.

Hadi pazaryerini anlamak adına birkaç sayısal metrikten bahsedelim. Fruugo'daki ortalama müşteri yaşı 25-34 arasında bulunmakta, ortalama sipariş değeri ise 50 sterlin bandındadır. Bunun yanında standart dönüşüm oranı 2-3%'tir.

Fruugo pazaryeri, ABD'den Asya Pasifik'e ve Avrupa'dan Akdeniz ve Afrika'ya kadar e-ticaretin her yerde yükselişte olduğu bir dönemde, coğrafyaya bakılmaksızın herkesi içine çeken bir pazaryeri olma konusunda emin adımlar ile ilerliyor. Bunun yanı sıra, giderek daha fazla e-ticaret perakendecisi, ürünlerini önde gelen pazar yerlerinde sunmak adına çok kanallı bir yaklaşım benimsemektedir. Sonuç olarak, dünyanın en hızlı büyüyen pazar yerlerinden biri olan Fruugo'da satış yapmaya istekli binlerce perakendeci, satıcı hesaplarını oluşturmaya ve Pazar paylarını büyütmeye devam ediyorlar.


Bu yazımızda sırası ile şu başlıkları inceleyeceğiz.

  1. Fruggo pazaryeri nedir?
  2. Fruugo pazaryeri hangi ülkelerde var?
  3. Neden Fruugo’da satış yapmalıyım?
  4. Fruugo’da satış yapmanın şartları nelerdir?


Fruugo Pazaryeri Nedir?

Fruugo.com Birleşik Krallık merkezli, ancak bunun dışında bir çok ülkede ve para biriminde faaliyet gösteren küresel bir pazaryeridir. Fruugo pazaryeri, etkileyici bir küresel yayılıma sahiptir. 46 farklı ülkede, 28 farklı dilde ve 31 farklı para biriminde faaliyet göstererek geniş bir müşteri kitlesine ulaşmaktadır. Son altı ay içinde gerçekleşen 88 bin benzersiz ziyaret, bu platformun dünya genelindeki çekiciliğini ortaya koymaktadır.

Fruugo, 25 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahiptir ve binlerce satıcıyı bünyesinde barındırmaktadır. Bu, platformun güvenilirliğini ve popülerliğini gösteren önemli bir göstergedir. Spor ve Fitness, Güzellik ve Sağlık, Giyim, Ev İyileştirmeleri ve Mobilya, Oyuncaklar ve Video Oyunları gibi çeşitli kategorilerdeki ürünlerle müşterilerin ilgisini çekmektedir. Bu çeşitlilik, satıcılar için geniş bir ürün yelpazesi sunma ve farklı müşteri segmentlerine hitap etme fırsatı sunar.

Tüm bu özelliklerin ışığında, Fruugo pazaryeri küresel çapta milyonlarca müşteriye ulaşmak ve ürünlerinizi geniş bir kitleye tanıtmak için etkileyici bir potansiyele sahiptir.


Fruugo Pazaryeri Hangi Ülkelerde Var?

Fruugo Pazarı Birleşik Krallık merkezli bir şirket olmasına rağmen, satıcılar ürünlerini 46 ülkeden oluşan bir müşteri kitlesine sunabilirler. Bu ülkeler aşağıdaki gibidir.

Avrupa Birliği Ülkeleri

İngiltere, İrlanda, Fransa, Almanya, İspanya, Portekiz, Belçika, Hollanda, Lüksemburg, Polonya, Avusturya, İtalya, Danimarka, İsveç, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Yunanistan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovenya

Avrupa Dışı Ülkeler

Norveç, İsviçre, Rusya, Avusturalya, Yeni Zelanda, Çin, Japonya, Hindistan, Sudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Kuveyt, İsrail, Türkiye, Malezya, Filipinler, Singapur, Güney Kore, ABD, Kanada, Güney Afrika


Neden Fruugo’da Satış Yapmalıyım?

Yukarıda bahsedilen birçok sebebin yanında, diğer pazaryerlerine kıyasla oldukça yeni bir e-ticaret pazarı olan Fruugo, yılda %200 büyüme gözlemlemektedir. Ayrıca, bu platformda daha az online satıcı bulunması, online satıcıların karlarını fazla çaba harcamadan maksimize etmelerini mümkün kılmaktadır.


Fruugo’da Satış Yapmanın Şartları Nelerdir?

Eğer aşağıdaki gereksinimleri karşılayabiliyorsanız, Fruugo sizin için uygun bir pazaryeridir:

  • Üretici değilseniz, tüm ürünleriniz için GTIN (Global Trade Item Number) sağlayabilir misiniz?
  • Sınır ötesi satışları desteklemek adına uluslararası gönderi yapma kapasiteniz var mı?
  • Bir entegrasyon ortağıyla çalışmaya istekli misiniz, eğer evetse hangi entegrasyon ortağı ile çalışacağınıza karar verdiniz mi?
  • Eğer bir ortakla çalışmak istemiyorsanız, ürünlerinizin otomatik bir listesini sağlama imkânınız var mı?

 

Eğer yukarıdaki tüm gereksinimleri karşılıyorsanız, Fruugo Pazarı'nda satıcı olmaya hazırsınız demektir. Kayıt için, işlemi tamamlamak için dört adım bulunmaktadır.

  1. Kayıt (Şirket bilgileri, entegrasyon bilgileri, şahıs bilgileri, ürün bilgileri)
  2. Ürün Verilerini Entegre Etme (Listeleme)
  3. Kargo Yöntemini Belirleme (kargo ve fullfilment hizmeti)
  4. Komisyon


Fruugo hesabınızı profesyonellerle açmak ve pürüzsüz bir e-ticaret yapmak istiyorsanız, Trade Up Global tam da aradığınız kurum. Ürün ve yatırım analizleri ile pazara nasıl konumlanacağınızı ve bütçenizi belirleyelim, daha sonra tüm politikalara ve kurallara uygun şekilde açalım. Ürünlerinizin öne çıkmasını sağlayacak optimizasyonları yapalım ve mağazanızı en karlı şekilde yönetelim.