Etsy SEO İpuçları: 2024'te Etsy'de Fark Edilmek İçin Nasıl Öne Çıkılır Blog Görseli

31-1-2024 Tarihinde Yayınlandı

Etsy SEO İpuçları: 2024'te Etsy'de Fark Edilmek İçin Nasıl Öne Çıkılır

Yazar: Abdullah Hamza Şahin

Markanızın Etsy'de daha fazla görünür olması büyük ölçüde arama motoru optimizasyonu (SEO) ve yüksek kaliteli ürün görselleri ve infografik görsellere bağlıdır. İyi bir SEO, ürünlerinizin daha fazla görüntülenmesi anlamına gelir, marka görünürlüğünüzü ve satışları artırır. 2024 için Etsy SEO'sunu nasıl iyileştireceğiniz konusunda değerli ipuçları ve mağazanızın erişimini artırmanın yolarını bu yazımızda inceleyeceğiz.

Etsy SEO Nedir?

Etsy SEO, Etsy platformu ve harici arama motorlarında mağazanızın ve ürünlerinizin sıralamalarını artırmak için kullanılan teknik ve süreçlerin toplamıdır.

Etsy, belirli parametreleri kontrol eden bir iç sıralama sistemine sahip kapalı bir pazardır.

Platform ayrıca Google ve Bing gibi arama motorları üzerinde mükemmel bir sayfa sıralamasına sahiptir, bu da sizi bu arama motorlarından daha fazla kullanıcıya erişme konusunda öne geçirir.


Etsy SEO Sıralama Faktörleri

Etsy listelemelerinizin SEO sıralamalarını etkileyen birkaç faktörü detaylı bir şekilde ele alalım

Aranan Kelime ile İlgili Olma: Etsy'nin öncelikli hedefi sorgu eşleşmesidir. Etsy listeleme etiketlerinizin, özelliklerinin, ürün açıklamalarının ve başlıklarının insanların arama sorgularına ne kadar benzediği, sıralamanızın yüksek olmasını sağlar.

Listeleme Kalite Puan: Eğer ürününüz bir müşterinin arama niyetine uygunsa ve müşteri ürün sayfanızda uzun süre kalıyorsa, bu listenizin kalite puanını artırır.

Yeni Liste: Etsy, her yeni listeyi öncellikli olarak kullanıcılarının karşısına çıkarır ve Etsy algoritması bu listeler ile müşterilerin nasıl etkileşimde bulunduğunu ölçer. Birkaç gün sonra, platform ürünü bu etkileşimlere göre sıralayacaktır. Aynı şey yeni mağazalar için de geçerlidir.

Kargo Fiyatı: Yüksek kargo maliyetleri satın alım oranını düşürür. Herkes ücretsiz kargo sever ve Etsy ücretsiz kargo içeren listeleri önceliklendirir. Sıralamanızı iyileştirmek için ürünlerinizin fiyatına kargo maliyetlerini eklemeyi düşünün.

Kişiselleştirilmiş Arama: Etsy, arama motoru sonuçlarını tüketicinin ilgi alanlarına göre uyarlar, bu nedenle ürünleriniz bazı müşteriler için diğerlerine göre daha yüksek sıralanabilir.

Liste Dili: Listelerinizde daima mağazanızın dilini kullanın, çünkü Etsy başlığı ve etiketleri otomatik olarak potansiyel alıcıların diline çevirir. Birden fazla dilde yetenekliyseniz, Etsy, insan çevirilerinin otomatik olanlardan daha doğru olduğunu belirttiği için çok dilli mağazalar oluşturmayı önerir.


8 Etsy SEO İpuç ile Mağazanızı Fark Edilir Hale Getirin


Anahtar Kelimeleri İçeren Bir Etsy Mağaza Adı Seçin

Mağazanızın adı, Etsy SEO için kritik öneme sahiptir çünkü mağazanızın görünürlüğünü belirler. Zorunlu ve önerilen ad parametrelerini bildiğinizden emin olun ve mağazanızın arama motorlarında öne çıkmasına yardımcı olacak daha fazla SEO pratiğini keşfedin.

 

Anahtar Kelimelerinizi Araştırın ve Seçin

Etsy vs eBay, Etsy vs Shopify veya başka bir platform ve pazaryeri karşılaştırması yapsanız da anahtar kelime araştırması, SEO'nun temelidir, görünürlüğünüzü ve satışlarınızı etkiler.

Uygun yerlerde ilgili anahtar kelimeleri kullanmak, ürünlerinizin ve mağazanızın arama sonuçlarıyla eşleşip eşleşmediğini belirler. Anahtar kelimeleri etiketlere, sayfa başlıklarına, kategorilere ve ürün özelliklerine ekleyerek Etsy SEO'nuzu iyileştirin.

Ürün Başlıklarında ve Açıklamalarında Anahtar Kelimeleri Kullanın Etsy SEO'nuzu iyileştirmek için en ilgili anahtar kelimeleri ürün başlığının başına yerleştirin. Bu, potansiyel alıcıların ürünün ne olduğunu hızlı bir şekilde anlamalarını sağlar, bu da daha fazla tıklama ve satışa yol açar. Ancak bu, başlığa birçok anahtar kelime yığıp doldurmanız anlamına gelmez - okunabilir olmalıdır. Etsy'deki arama sistemi, doğal olmayan şekilde eklenmiş anahtar kelimeleri tanır ve listenizin sıralamasına olumsuz etki edebilir.

Alıcıların arama motorlarına yazacakları ifadeleri kullanın, mümkünse tam bir eşleşmeye yaklaşmaya çalışın. Her bir liste için benzersiz başlıklar hedefleyin - bu şekilde Etsy, ürününüzü rakip ürünlerden ayırt edebilir. Ürün başlıkları kısa ancak bilgilendirici olmalıdır - uzun başlıklar Etsy'nin aramasında, Google'da veya diğer platformlarda tam olarak görüntülenmeyebilir. Unutmayın, bir başlık için maksimum uzunluk 140 karakterdir.

Etsy ayrıca dış reklamlarla ürünleri tanıtır, bu nedenle Google SEO'yu da düşünmelisiniz ve ürün başlıklarınızın ve açıklamalarınızın harici arama motorlarında nasıl göründüğünü göz önünde bulundurmalısınız. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi daha sonra ele alacağız.


Her Bir Listede Ürün Etiketlerinin Tamamını Kullanın

Etsy, her biri 20 karaktere kadar olan toplam 13 etiket kullanmanıza izin verir, hepsini kullanın. Listelediğiniz anahtar kelime sayısı ne kadar çok olursa, ürünleriniz Etsy arama sonuçlarında o kadar sık görünür.

Bir kelime yerine uzun kuyruklu anahtar kelimeleri ve çok kelime içeren ifadeleri hedefleyin. Bu uzun kuyruklu kelimeler, iki veya daha fazla arama terimini içerdiğinden ürünü kısa kelimelere göre daha iyi açıklayabilir. Etiketleri tekrarlamayın! Ürünlerinizin sorgularla eşleşme şansını artırmak için farklı bölümlerde (ürün açıklaması veya ürün özellikleri) daha fazla anahtar kelime listelemek en iyi tercihtir.

Etiketleri diğer dillere çevirmenize gerek yoktur, Etsy bunu otomatik olarak yapar. Mağazanız çok dilli ise, seçilen dillerde tüm alanları doldurun. Çoğul kelimeleri kullanmayın. Etsy, sorguları ve anahtar kelimeleri kök kelimeler aracılığıyla eşleştirir. Ayrıca, bir öğeyi tanımlamanın yaygın bir yolu olsa bile, yanlış yazılmış kelimeleri kullanmaktan kaçının.


Ürüne Uygun Kategorileri Seçin

Etsy, sanat ve koleksiyonlardan, örme sepetlerden sandalyelere ve dijital baskılara kadar birçok ürün kategorisini ve alt kategorisini içeren kapsamlı bir sistem sunar. Kendi kategorilerinizi ekleyemezsiniz çünkü bunlar önceden Etsy tarafından belirlenmiştir.

Etsy kategorileri, anahtar kelimeler gibi işlev görür ve pazar yerinin ürünleri alıcıların arama ve tercihlerine göre sergilemesine ve eşleştirmesine yardımcı olur.

Listeleme için doğru kategoriyi seçmek, ürünlerinizin sonuçlarda sergilenme şansını artırır.


Rekabetçi Kargo Ücretleri ile Etsy SEO'yu İyileştirin

Yüksek kargo maliyetleri alıcıları caydırır ve satın almalarını engeller.

Etsy, kargo ücretlerini bir sıralama faktörü olarak belirlemiştir ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nden olan mağazalara ücretsiz kargo sunmalarını aktif bir şekilde teşvik etmektedir. Bu strateji, ABD alıcıları için ücretsiz kargo garantisi gibi özelliklerden ortaya çıkar. Etsy Yardım Merkezi'nde ücretsiz teslimat nasıl sunulur konusunu inceleyebilirsiniz.


Listelerinizi Düzenli Olarak Güncelleyin

Bu, listelerinize kısa bir süre için küçük bir sıralama artışı sağlar.

Listenizi sürekli olarak yenilemek sürdürülebilir bir Etsy SEO stratejisi değildir, ancak yoğun dönemlerde bunu yapmak marka görünürlüğünüzü artırmanıza yardımcı olabilir. Listelerinizi yoğun saatlerde yenileyin. Potansiyel alıcılarınızın ne zaman alışveriş yapma olasılığının en yüksek olduğunu keşfetmek için Google Trends veya sosyal medya anketleri gibi araçları kullanın. Ardından, listelerinizi buna göre yayınlayın.


Etsy Mağaza Hakkında Bölümünü Tamamlayın

Mağazanızın Hakkında bölümünü tamamlamak, müşteri ve pazar deneyim puanınızı artırmanıza ve Etsy ve listelerinizin arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmenize yardımcı olabilir. Etsy mağaza sahipleri, Hakkında bölümünde hikayelerini paylaşarak müşterilerle özel bir bağlantı kurabilir ve güven inşa edebilirler.

 

Mağazanıza Net Politikalar Ekleyin

Etsy mağaza politikalarına sahip olmak isteğe bağlıdır, ancak sıralamanızı etkiler. Etsy, tam politikalara sahip mağazaların müşteri ve pazar deneyim puanını artırır. Bu puan da Etsy arama motorlarındaki listelerin sıralamasını etkiler.

Ayrıca, politikalarınızı tanımlamanın diğer avantajları şunlardır:

Net politikalar, satıcıların ve alıcıların iadeler, geri ödemeler veya iptaller gibi potansiyel sorunlar konusunda aynı sayfada olduklarından emin olur. Net politikalara sahip mağazalar, müşteri güvenini artırarak güvenilirlik ve profesyonellik sergiler. Avrupa'da bulunan satıcılar veya AB müşterilerine satış yapan mağazalar, Genel Veri Koruma Yönetmeliği'ne (GDPR) uyum sağlamak zorundadır ve bu da bir gizlilik politikasını gerektirir. Ancak dünya genelinde benzer hukuki gereksinimler bulunabilir.


Burada bahsedilen ve bahsedilmeyen daha bir çok mağaza yönetimi tekniği ve kriteri vardır. Bazıları mağaza kurulumu hatta daha öncesinde pazar analizinde uygulanması gerken yöntemler ile ilişkilidir. Tüm bu hizmetleri Trade Up Global size uçtan uca verebilir. Bu sayede profesyonellerin desteği ile ticaretinizi sağlam adımlar ile yurtdışına açabilirsiniz.